LAMA DAH TERSIMPAN AKHIRNYA LUAHAN AIDIL TERKELUAR JUGA

Loading...

 

LUAHAN AIDIL memang akan buat RITA Menangis Air Mata Darah. Wajah Tenang Aidil Tersimpan Seribu Duka dan Lara. Lama dah Tersimpan. Akhirnya TERKELUAR juga.

Mahkamah telah mengarahkan pemain b0la sepak kebangsaan dan juga JDT iaitu Aidil Zafuan untuk membayar sebanyak RM68,530 kepada bekas isterinya,Rita Rudaini.

Jumlah ini termasuk nafkah tertunggak dan juga segala k0s guaman Rita Rudaini sepanjang temp0h perbicaraan berlangsung.

Resp0n yang diberikan 0leh Aidil Zafuan amta mengejutkan ramai setelah beliau menerima keputusan tersebut dengan amat p0sitif dan hati yang terbuka.

Bagi Aidil, ianya merupakan rezeki kepada bekas isterinya itu.

“Saya terima dengan hati terbuka dan saya berpuas hati dengan keputusan hakim. Saya bukan membantah untuk tuntutan dikemukakan, tetapi membantah jumlah yang dikemukakan sebelum ini.”

Mahkamah memberikan temp0h 45 hari bermula semalam kepada Aidil untuk menjelaskan bayaran nafkah serta k0s guaman tersebut.

Rita sebelum ini memfailkan tuntutan mutaah RM300,000 daripada Aidil, pada 7 Julai 2014 mengikut Seksyen 58 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selang0r) 2003.

Aidil sebelum ini hanya membantah jumlah mutaah yang berjumlah RM300,000 yang dituntut 0leh Rita.

Image result for LUAHAN AIDIL memang akan buat RITA

Walaubagaimanapun, pada 0kt0ber tahun lalu, pihak mahkamah memutuskan Aidil hanya perlu membayar RM30,000 tuntutan mutaah terbabit.

Image result for aidil hanya ingin berjumpa anak

Image result for aidil hanya ingin berjumpa anak

myblog


RITA RUDAINI TUNTUT MUTAAH RM300,000 BUKAN KERANA WANG TAPI MARUAH?

Rita Rudaini menyifatkan tindakan tegasnya memfailkan tuntutan mutaah RM300,000 terhadap bekas suami, Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak di mahkamah semalam bukan kerana mengejar wang tetapi untuk memberi kesedaran.

“Saya bukan nak duit dia (bekas suami) pun. Sejak berkahwin lagi saya tak pernah ambil duit dia satu sen pun. Malah saya guna duit hasil berlakon untuk belanja sendiri. Dia pun saya belanja dan manjakan dulu. Tuntutan mutaah ini nak sedarkan pada dia yang jangan ingat boleh layan saya dan anak macam sampah apabila sudah senang dan tak mahu kami lagi.”

“Maruah saya dan anak bukan di bawah tapak kaki dia. Kalau masa kahwin lain dia boleh habiskan beratus ribu ringgit, kenapa dia tak boleh bayar tuntutan untuk saya sekeluarga. Di dunia ini dia boleh menafikan serta berbohong… tapi di akhirat nanti nak lari mana gamaknya,” katanya kepada BH Online sebentar tadi.

RITA RUDAINI / CERAI

Rita Rudaini disahkan cerai talak satu dengan Aidil Zafuan pada 5 September tahun lalu. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua orang anak, Airit Rayyan Rizqin (5) dan Airit Qaqa Arjuna (3). [BH Online]

Loading...